Via-NL

Private Lease

Private LeaseIk, Inge, ben toe aan een nieuwe auto. Ik rijd nu al acht jaar in mijn Nissan Micra. Ondanks dat deze zonder niet al teveel kleerscheuren ieder jaar door de keuring heen komt, ben ik toe aan een nieuwe auto. Niet alleen mijn vriend hoeft te shinen in zijn mooie Citroën C4, ik wil dat ook! Niet per se die Citroen, maar wel een andere auto. Toen ik de opties aan het bekijken was, ontdekte ik ook private lease. Ik had er nog nooit over nagedacht dat private lease voor mij wellicht ook een optie is!

Je hebt bij private lease geen omkijken naar de kosten als: onderhoud (groot en klein), wegenbelasting en verzekering. Daarnaast ben je bij private lease ook vaak goedkoper uit. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto sluit je vaak een lening af en daar betaal je ook rente over! Een nadeel van private lease is dat je wel zeker moet weten dat je de auto ook daadwerkelijk veel gaat gebruiken. Als je de auto weinig gebruikt en onder 10.000 km zit, is het minder aantrekkelijk om gebruik te maken van private lease. Je krijgt namelijk geen vergoeding wanneer je onder dit aantal kilometers blijft. Ook moet je er zeker van zijn dat je de auto voor minimaal 24 maanden gebruikt. Private lease is pas mogelijk vanaf twee jaar. Kies je voor private lease en wil je er om wat voor reden vanaf, dan kom je er niet goedkoop vanaf. Ik lees overal dat contractbreuk duur is!

Voor mij is private lease dus een goede optie. Ik rijd veel en voorzie dat dit feit aankomende jaren niet gaat veranderen. Ik kom wel boven die 10.000 kilometers uit. Een andere belangrijke reden voor private lease is het gebruik van mijn spaargeld. Dat hoef ik nu niet in te zitten en kan bewaard worden voor de grote reis naar Bali met het gehele gezin. En het allergrootste voordeel… door het gebruik van private lease kom ik niet voor onverwachte kosten te staan! Een vast bedrag in de maand, heerlijk die zekerheid!

Kinderkleding zelf maken

KinderkledingEen van onze hobby’s is het maken van kinderkleding. De oma van Anne was vroeger werkzaam als coupeuse en heeft Anne heel wat tips en tricks gegeven en geleerd. Helaas is de oma van Anne niet meer onder ons, maar haar kennis willen we later ook graag doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Kinderkleding is echt erg leuk om te maken en vaak ook niet eens zo ingewikkeld. Daarnaast ben je vaak goedkoper uit wanneer je zelf kinderkleding maakt. Er zijn op veel plekken (online en in magazines) superleuke patroontjes te vinden. Door te variëren met leuke stofjes kun je wel vier jurkjes maken van het zelfde patroon, die toch allemaal nog uniek zijn.

Nu moeten wij wel toegeven dat we alleen kinderkleding maken voor meisjes. Het lijkt ons toch een stuk lastiger om te doen voor jongens. Daarnaast is er genoeg goedkope en leuke kinderkleding voor jongens te vinden. Het is de moeite niet om daarvoor achter het naaimachine te kruipen. Leuke patroontjes voor kinderkleding zijn onder andere te vinden in de: Burda, Knippie en Sandra’s mode. De Knippie heeft mijn voorkeur. Misschien ook wel omdat ik me herinner dat mijn moeder daar ook patroontjes voor kinderkleding uit haalden. Dat geeft het een nostalgisch beeld.

Kinderkleding kun je ook opleuken en personaliseren. Dat is heel erg makkelijk. Maak daarvoor je eigen labels! Kies eerst een leuke naam voor jouw kinderkleding en laat hier vervolgens labeltjes voor maken. Bijv. Kimmy’s mode of Annes Angels. Dit label stik je mee in de zijkant van de kinderkleding. Zo lijkt je eigen gemaakte kinderkleding opeens professioneel! Wellicht krijg je reacties van andere moeders. ‘Oh, Annes Angels, daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat een leuke kleding. Waar kan ik het kopen?’. Pas maar op, dadelijk word je nog beroemd met je kinderkleding!